Franciaország legszebb karácsonyi vásárai

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Franciaország legszebb karácsonyi vásárai

Feltöltve: 2017-11-30

Összegyűjtöttük a legszebb karácsonyi vásárokat Franciaországban, amelyeket egyszer meg kell nézni!

Főbb karácsonyi vásárok Párizsban

Trocadéro karácsonyi vására - december 15-től január 2-ig (11 órától 20.30-ig). Jégpálya is várja az ide látogatókat, folklór műsorok, gasztronómiai és kézműves termékek... kicsik és nagyok örömére.

Montmartre-i karácsonyi vásár - november végétől január 1-ig (10-17 óráig). 60 kis faházban kínálják a karácsonyi termékeket Montmartre utcáin.

Saint-Germain-des-Prés - december 1-től január 1-ig (10-19 óráig). Notre-Dame melletti karácsonyi vásár - december 15-24-ig.

Grande Arche - Défense - november 23-december 28-ig. 10 000m² területen várják a vendégeket az árusok és a különleges programok! Több, mint 350 kis faházba települnek ki a karácsonyi árusok.

Elzászi hangulatú karácsonyi vásár a Gare de l’Est állomásnál - december 1-16-ig. (9-20 óráig, vasárnaponként 10-19 óráig)

Karácsonyi vásár a Gare Saint Lazare állomásnál - november közepétől december 25-ig

Quai Branly karácsonyi vásár, az Eiffel-torony lábánál - december 15-től január 2-ig. (10-19 óráig)...

Elzász

A Strasbourg-i vásár az egyik legrégebbi karácsonyi vásár Európában. A történelmi városrészben közel 300 kis faházzal várják az érdeklődőket november 24-től december 30-ig.

Ha Elzászban jár, akkor ne hagyja ki Colmar bájos, színes házakkal teli városát és a karácsonyi vásárát se, mely szintén november 24-től december 30-ig tart. Öt helyszínen, összesen 170 árus kínálja portékáit. A Colmar-i karácsonyi vásár a "2018 legjobb karácsonyi vásárai" versenyének jelöltjei között is szerepel.

Bordeaux

Az idén indított Wizz Air járatnak köszönhetően akár Bordeaux-ba is érdemes elutazni az ünnepek időszakában. Az itteni karácsonyi vásárt november 24-től december 26-ig rendezik meg az Allées de Tourny sugárúton, ahol még tradícionális körhinta is várja a gyerekeket. Lyon Több, mint 140 házikó várja a kicsiket és nagyokat december 1-től 30-ig a Place Carnot téren. Idei újdonság, hogy egy minden nap nyitva tartó, 171 m2-es jégpáját is élvezhetnek az ide látogatók!

Francia Riviéra

Nizza: december 1-től január 1-ig a híres Place Masséna téren és a Jardin Albert 1er területén várják a látogatókat a karácsonyi árusok illetve egyéb programok, animációk és jégpálya is. Ilyenkor Nizza főtere gyönyörű fényárban úszik.

Cannes: december 1-től január 1-ig az Allées de la Liberté sugárúton. December 31-én pedig hagyományosan egy nagyszabású tűzijátékkal búcsúztatják az évet.

Menton: december 9-től január 7-ig minden a karácsony körül forog Menton bájos városában: díszkivilágítás, a Télapó postaládája, karácsonyi vásár, jászol...

Provence

Ha Provence-ra és a karácsonyra gondolunk, akkor meg kell említenünk a térségből származó kis agyagfigurákat (santon), melyek apáról fiúra szállnak. A santon provanszi nyelven "kis szentet" jelent. Valamennyi agyagfigura egyedi öntőformában készül, különféle közismert provence-i alakokat jelenítenek meg. Az első agyagfigura Marseille-ből származik. Valamennyi figurát a népművészet és a néphagyomány ihlette, mint például a bárányt felkínáló pásztor. Ilyen kis santon-okat az alábbi két karácsonyi vásárban is találhatunk.

Aix-en-Provence: november 22-től december 31-ig - Cours Mirabeau.

Marseille: november 18-től január 7-ig - Vieux port, quai de la Fraternité. .